Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufelki rumowe w kokosie i kakao

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 180 gram
cukier puder 1/2 łyżka
aromat rumowy 1/2 łyżeczka
biała czekolada 100 gram
wiórki kokosowe 2 łyżka
kakao 1 łyżka
serek homogenizowany 160 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Trufelki rumowe w kokosie i kakao

Biszkopty miksujemy w robicie. Czekoladę rozpuszczamy. Do rozdrobnionych biszkoptów dodajemy serek, stopioną czekoladę, cukier puder, oraz aromat rumowy. Ugniatamy ciasto rękami. Odrywamy małe fragmenty ciasta i formujemy kule wielkości orzecha włoskiego. Część kulek obtaczamy w wiórkach kokosowych, część w kakao. Wstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 13.02.2014 04:39
mniam mniam :)
Kuchareczka2 22.04.2013 21:46
bardzo smaczne
adam1f 06.02.2013 00:18
dobre
Botwinka 11.10.2012 14:53
pyszotka
dianix 10.10.2012 21:06
zdjecie na 5:)
Kate131 27.09.2012 10:14
lubie takie
Anna152 24.09.2012 09:54
super
Katarzyna40 13.09.2012 07:13
jak z reklamy!
Piotr-21 12.09.2012 19:52
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak