Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trochę inny jabłecznik

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
jajko 3 szt
cukier 2/3 szkl
oliwa 1/3 szkl
kakao 2 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 5-6 szt
Krem:
żółtko jajek 3 szt
cukier puder 1 szkl
serek homogenizowany 2 szt
kostka masła 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
płatki czekoladowe
napój 2/3 pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Trochę inny jabłecznik

Z białek ubijamy pianę dodajemy cukier, żółtka, mąkę z proszkiem, oliwę i napój i kakao. Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Wylewamy ciasto na blachę i układamy jabłka. Pieczemy 30 min. w temp. 180st.
Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody, Masło ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy serki i żelatynę. Krem wykładamy na ciasto i posypujemy płatkami czekoladowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dada 06.03.2014 12:14
pycha ciachooooo :)
Ela15 06.02.2014 20:27
świetny jabłecznik
Megg 05.02.2014 20:01
prezentuje się bardzo apetycznie :-)
JOANNA16 04.02.2014 15:35
fajne ciacho))
agnieszka214 04.02.2014 14:44
taki trzeba zjeśc odrazu
dodi 04.02.2014 10:38
do ulubionych trafia
Anna169Hosz 03.02.2014 21:41
Zapowiada się smacznie.
Milka100 03.02.2014 21:25
apetycznie się prezentuje
SylwiaMagdaSabin 03.02.2014 21:04
wspaniałe ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak