Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny pischinger

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
masło 6 dag
wafelek 1,5 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny pischinger

Mleko w puszcze wkładamy do garnka, wlewamy tyle wody, aby przykryć całą puszkę. Gotujemy przez 3 godziny na średnim ogniu. W razie potrzeby uzupełniamy wodę.

Mleko wyciągamy z garnka, odstawiamy do wystygnięcia.

Miękkie masło ubijamy na puszystą masę. Ciągle miksując, partiami dodajemy ostudzone mleko.

Powstałym kremem smarujemy dokładnie jednego wafla. Od razu przykrywamy drugim, który również smarujemy kremem. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników, przy czym ostatniego wafla już nie smarujemy kremem.

Na wafle nakładamy niezbyt grubą deską, albo książkę i odstawiamy na godzinę, aby wszystkie warstwy ładnie się związały. Po tym czasie kroimy wafla na nieduże kwadraty lub prostokąty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 12.10.2014 15:30
Widzę, że pischinger znajduje miłośników wśród małych i dużych :)
RenataZ-et 11.10.2014 22:43
uwielbiam :)
wioleczka83 11.10.2014 21:58
idealne do kawusi podczas ploteczek z przyjaciółkami
Malinka 11.10.2014 21:41
Do kawki idealne "ciasteczko" :)
Jadwiga/Jaga85 11.10.2014 20:09
Coś pysznego!!!
gosia1988 11.10.2014 20:05
coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak