Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne mielone

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mięso

szynka wieprzowa 400 gram
filet z kurczaka 2 małe szt.

Pozostałe składniki

bułka namoczona w mleku 2 szt.
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1.5 łyżki
sól 1.5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jajko 1 szt.
cebula 1/2 szt.

Dodatkowo

Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szkl.
olej do smażenia

Porada

Bułki można nasączyć w wodzie.

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne mielone

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i zmielić w maszynce do mielenia.
Krok 1 - Tradycyjne mielone foto
2
Bułki namoczone w mleku ( ok. 1 szkl. mleka ) odsączyć i zmielić w maszynce.
Cebulę obrać i zmielić razem z bułkami.
Krok 2 - Tradycyjne mielone foto
3
Do mięsa mielonego dodać wszystkie przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do mielonego) oraz jajko. Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Tradycyjne mielone foto
4
Do głębokiego naczynka wsypać bułkę tartą. Z mięsa mokrymi dłoniami uformować kulki, lekko spłaszczyć i układać na patelni z rozgrzanym olejem. Przyrumienić na złoto z każdej strony.
Krok 4 - Tradycyjne mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 28.09.2016 10:32
Dobre mielone
dom-agi 24.04.2015 10:16
Uwielbiam taki obiad!
kloruś 24.04.2015 09:29
Pycha! Chętnie bym się poczęstowała!
Ola1984 24.04.2015 06:36
U mnie mielone goszczą często, bo bardzo je lubimy :) Dodaję jeszcze do nich czosnek i majeranek :)
ada.la 23.04.2015 21:08
smaczny obiad
Malinka 23.04.2015 19:57
Dobre mielone nie są złe :)
Anna169Hosz 23.04.2015 18:57
Bardzo apetycznie się prezentują!
IZABELA29 23.04.2015 16:29
bardzo smaczne
Ewelina1991 23.04.2015 16:17
pyszne mielone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak