Przepis i sposób przygotowania na: Tort urodzinowy
Gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić.
Biszkopt orzechowy:
Białka ubić dodać cukier ,żółtka.Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechami. Wylać do tortownicy i upiec.
Biszkopt czekoladowy:
Białka ubić z cukrem dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i orzechy. Wylać do tortownicy i upiec.
Biszkopt z czekoladą:
Białka ubić dodać cukier ,żółtka.Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zetrzeć czekoladę. Wylać do tortownicy i upiec.
Masa:
Z mleka,budyni,żółtek ugotować budyń . Ostudzić.
Miękką margarynę utrzeć z cukrem, dodać budyń. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kawę a do drugiej czekoladę.
Do masy można dodać spirytus do smaku.
Biszkopty przekładamy masą kawową a boki tortu masą czekoladową. Na końcu dekorujemy.