Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietanowo-czekoladowy z truskawkami
Kroki postępowania
Jeden pasek biszkoptu zwinąć w rulon i ustawić pionowo, drugi dokleić do tego pierwszego, dociskając lekko.
Biszkopt | |
jajko | 4 |
mąka pszenna | 1/2 szkl |
mąka ziemniaczana | 1/2 szkl |
cukier | 3/4 szkl |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczka |
masa | |
śmietanka kremowa | 660 ml |
mascarpone | 25 dag |
cukier puder | 3 łyżki |
śmietan fix | 3 |
truskawki świeże | |
płatki migdałowe | 3 łyżki |
krem czekoladowo-orzechowy tyu |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: