Przepis i sposób przygotowania na: Tort "słodki pantofelek"
Ucieramy margarynę z pudrem na puch. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i studzimy. Dodajemy stopniowo do masy razem z kakao. Żelatynę zalewamy 4 łyżkami wrzącej wody, rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do masy ciągle ucierając. Gotową masę wykładamy na biszkoptowy spód, wciskając w nią biszkopciki (Najlepiej wyłożyć połowę masy, poukładać biszkopciki i przykryć drugą połową masy). Wyrównujemy wierzch masy i układamy herbatniki. Smarujemy karmelem i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Na wierzch ubijamy śmietankę z cukrem na sztywno. Dodajemy wystudzoną żelatynę rozpuszczoną w 4 łyżkach wrzącej wody. Wykładamy piankę na herbatniki i przykrywamy biszkoptem.
Ucieramy pół margaryny z połową szklanki pudru na puch i obsmarowujemy tort, wygładzając nierówności. Robimy okrywę z masy cukrowej, kwiatek oraz dekoracyjny pantofelek.