Przepis i sposób przygotowania na: Tort Puchatka
Jajka ubijamy z cukrem do białości.Powoli dodajemy mąkę z kakao.
Wlewamy do natłuszczonej blaszki i wstawiamy do piekarnika na około 30-45 minut w temperaturze 180 C.
Robimy budyń do kremu.
Masło rozcieramy z mąką na gładź,
zalewamy zimnym mlekiem.
Stawiamy na gaz, cały czas mieszamy do zagotowania.
Studzimy przykrywając folią , aby nie powstał kożuch.
Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem,
żółtkami i zimnym budyniem.
Na koniec dodajemy kakao i 1-2 łyżki wódki z orzechów laskowych.
Biszkopt przekrawamy na 3 lub 4 części, przekładamy masą.
Wierzch polewamy przestudzoną roztopioną czekoladą z masłem.
Ozdabiamy orzechami laskowymi.
Wstawiamy do lodówki.