Przepis i sposób przygotowania na: Tort makowo-orzechowy
Kroki postępowania
Po upieczenia i wystudzeniu przekroić na dwie części.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto przekroić na dwie części.
jajko | 4 szt |
cukier | 1/2 szkl |
mąka | 1 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jajko | 4 szt |
cukier | 1/2 szkl |
mąka | 1 szkl |
mak | 3/4 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masło | 50 dag |
cukier puder | 2/3 szkl |
mleko | 3/4 szkl |
sok z cytryny | 1 szt |
orzechy włoskie | 1,5 szkl |
kawa rozpuszczalna | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: