Przepis i sposób przygotowania na: Tort kanapkowy idealny do lunchboxa
Tort z kanapek - brzmi ciekawie, prawda? Koniecznie musicie go przygotować!
- idealny na lunch do pracy,
- kolorowa i pożywna propozycja,
- możesz dowolnie zmieniać składniki pod swoje smaki.
1. Pieczywo tostowe z dwóch stron okrajam z brzegów. Układam na dużej desce 2 rzędy kromek (w sumie 6 lub 8).
2. Serki kremowe mieszam z majonezem i przyprawami. I smaruję pierwaszą warstwę kromek. Układam łososia i mieszankę z rukolą.
3.Następnie układam kolejną warstwę kromek, smaruję serkami i majonezem i układam potarte na tarce jajka i pokrojoną drobno paprykę. Wykładam kolejną warstwę kromek.
4. Znowu smaruję mieszanką, posypuję startym żółtym serem.
Wierzch tortu ozdabiam zwykle ogórkiem, papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Schładzam w lodówce ok. 1 godziny.