Przepis i sposób przygotowania na: Tort dla Michała
15 białych Michałków rozdrabniamy blenderem.
Biszkopt przecinamy na 3 krążki.
Dolny blat kładziemy na paterze. Nasączamy naparem kawowym.
250 ml śmietany ubijamy niemal na sztywno. Ciągle miksując dodajemy ser mascarpone, a następnie rozdrobnione białe Michałki.
Połowę masy wykładamy na biszkopt. Wyrównujemy powierzchnię, przykrywamy drugim krążkiem ciasta, który również nasączamy kawą.
Rozsmarowujemy resztę kremu. Przykrywamy ostatnim krążkiem, który także lekko skrapiamy naparem kawowym.
Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier i usztywniacz do śmietany.
Smarujemy wierzch i boki tortu.
Michałki drobno siekamy. Posypujemy tort. Przybieramy mini Snickersami.
Po przygotowaniu wstawiamy na godzinę do lodówki, aby składniki lepiej się przegryzły.