Przepis i sposób przygotowania na: Torcik pysiowy
Żółtka utrzeć z 100 g drobnego cukru. Cały czas ucierając dodawać przygotowane składniki sypkie. Gdy ciasto będzie bardzo gęste stopniowo dodawać ubitą pianę, mieszając drewnianą łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 20 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C. Piec 35 minut.
50 ml Pysia (jabłko, banan, kiwi) podgrzać. Dodać do niego żelatynę. Dokładnie wymieszać i pozostawić, aby napęczniała. Śmietanę ubić na sztywno, dosypując pod koniec pozostały cukier. Połączyć z Pysiem oraz żelatyną. Wstawić na 5 minut do lodówki.
Przestudzony biszkopt czekoladowy przekroić na połowę. Pierwszy blat ciasta położyć na paterze. Nasączyć niewielką ilością likieru porzeczkowego. Na cieście rozsmarować połową przygotowanej masy śmietanowej. Nakryć drugim blatem ciasta, nasączyć likierem i rozsmarować pozostałą masą śmietanową. Udekorować czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej i owocami czerwonej porzeczki.