Przepis i sposób przygotowania na: Torcik orzechowy
Kroki postępowania
Do miski wybić dwa całe jajka, dodać cztery żółtka utrzeć z cukrem i proszkiem do pieczenia, do zgęstnienia masy. Następnie dodawać po łyżce orzechów włoskich
cukier | 0,5 szkl |
jajko | 6 szt |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
tłuszcz do formy | |
Krem: | |
żółtko jajek | 1 szt |
kawa rozpuszczalna | 1 łyżka |
cukier puder | 0,5 szkl |
masło | 250 g |
dekoracja | |
orzechy włoskie | |
rodzynki | |
biszkopty okrągłe | 3 łyżki |
orzechy włoskie | 20 starte |
orzechy laskowe | 5 tarte |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: