Przepis i sposób przygotowania na: Torcik Bogini Wenus
Kroki postępowania
białka jajek ubić na sztywną masę,dodać cukier i dalej miksować.
dodawać po 1 żółtku i miksować
wsypać przesiane mąki i wymieszać drewnianą łyżką.
Ciasto wylać do tortownicy
piec 30 minut w 170 stopniach do suchego patyczka
ostudzony biszkopt przekroić na 2 części.
jedną ułożyć na dnie tortownicy
Galaretki rozpuścić w szklance wody.jak zacznie tężeć wymieszać z masą śmietanowo-twarogową i wylać na biszkopt.
Przykryć drugim blatem i odstawić do lodówki do stężenia
ciasto wyjąć z tortownicy.
Wierzch posmarować dżemem brzoskwiniowym
Zimnymi posypać torcik.
odstawić do lodówki na kilka godzin
jest lekki i orzeźwiający
smacznego