Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik agrestowy z bezami.

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

mąka tortowa 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/4 szkl
jajko 3 szt
cukier 1/4 szkl
proszek do pieczenia 3/4 lyżeczki
woda 1 łyżka

Krem

budyń waniliowy 1 szt
kompot agrestowy

Porada

Do ugotowania budyniu użyłam soku PYSIO. Ciasto jest kwaskowe i bardzo dobrze smakuje z bezami ( 10 szt.)

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik agrestowy z bezami.

Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Mąkę tortową wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiej do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj. Tortownice średnicy 24 cm. wyłóż papierem do pieczenia, daj ciasto. Piec 35 min w temperaturze 175* C.
Na 400 ml. soku z kompotu lub soku PYSIO (zielonym) ugotować budyń.
Na zimny biszkopt daj jedną szklankę owoców agrestu ( z kompotu) zalej gorącym budyniem. Przed podaniem udekoruj bezami i świeżym agrestem. Ciasto jest kwaskowe i pysznie smakuje z bezami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.07.2014 09:37
Wygląda rewelacyjnie :)))
gusia1000 29.06.2014 23:31
Cudna słodkość.
Jodaj 26.06.2014 10:43
cudny torcik :) i bardzo smaczny :)
Wiesława1 17.06.2014 08:18
ależ pysznie wyglada
ben-ka 16.06.2014 09:58
Szybko i smacznie.
gosia1988 15.06.2014 17:41
smakowicie wygląda
agnieszka214 15.06.2014 17:29
apetycznie wyglada
jasiek 15.06.2014 16:35
apetycznie wygląda
Wiktoria29 15.06.2014 16:28
z chęcią bym spróbowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak