Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4 sztuki
amaretto 1 kieliszek
serek mascarpone 50 dag
śmietany kremówki 20 dag
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
kakao 4 łyżeczki
cukier 40 dag
biszkopty podłużne 2 paczki
woda 200 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu

Kawę rozpuszczam we wrzątku i studzę ją. Gdy jest chłodna mieszam z Amaretto.Dno blachy wykładam biszkoptami i skrapiam przygotowaną kawą. Następnie żółtka ucieram z połową cukru na gładką masę,podczas ucierania dodaje po łyżce serka mascarpone.Pozostały cukier ubijam z kremówka. Tak ubitą kremówkę dodaje po łyżce do masy serowej.Połowę tak przyrządzonej masy wykładam na biszkopty ułożone na spodzie blachy i przykrywam kolejną warstwą biszkoptów i skrapiam je kawą następnie wykładam pozostałą masę serową. Po wierzchu posypuję kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 03.04.2013 12:55
pyszności ;o)
Margo1 31.03.2013 00:04
przepyszne ciacho
Dorota59 20.09.2012 20:10
kusząco słodkie
Katarzyna47 20.09.2012 20:06
Dobre i łatwe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak