Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia z młodą marchewką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tilapia 2 szt
marchewka 4 szt
rodzynki 2 łyżki
masło 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia z młodą marchewką

Tilapie myjemy osuszamy solimy z każdej strony. Marchewkę obieramy kroimy w kosteczkę i podsmażamy na masełku. Podlewamy odrobina wody , doprawiamy przyprawą uniwersalną. Chwilę dusimy dodajemy rodzynki. Dusimy do miękkości. Cześć marchewki wkładamy do brzucha ryby. Rybę zapiekamy w piekarniku ok 15 min w 200 stopniach. Rybę podajemy z resztą marchewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 20.06.2013 13:14
też robię dziś tilapię
Marta1986 20.06.2013 10:36
smakowicie mniam
Janina 20.06.2013 10:16
Ciekawe smaki
msmors 20.06.2013 10:13
uwielbiam tilapie - przepis smaczny
Pusia 20.06.2013 10:03
bardzo fajny przepis
Aleksandra/Olcia 20.06.2013 09:55
bardzo smakowite,lubie tilapie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak