Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowy tort z cytrynowym kremem
Kroki postępowania
Jeśli ktoś woli słodszy krem można dodać więcej cukru!
Ciasto: | |
masło | 22 dkg |
cukier | 22 dkg |
białko | 5 szt |
mąka | 38 dkg |
aromat waniliowy | łyżeczka |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
sól | szczypta |
mleko | 350 ml |
Krem: | |
masło | 40 dkg |
jaja | 5 szt |
sok z cytryny | 2 szt |
cukier | 8 łyżek |
DODATKOWO: | |
masa plastyczna cukrowa | 30 dkg |
barwniki kolorowe spożywcze | 6 szt |
dżem porzeczkowy | 5 łyżek |
Pisaki lukrowe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: