Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowy deser z persymoną.

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaki 1 szt
granat 0,5 szt
jogurt bałkański 100 ml
cukier waniliowy 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
galaretka agrestowa 1 szt

Porada

Khaki, kaki, szaron, persymona to wspaniały, pomarańczowy owoc z czterema listkami ,podobny do pomidora, z wyglądu, nie w smaku.To jabłko Orientu, podobnie jak nasze jabłka jest łatwy w konsumpcji. Miękki, bez pestki, można zjadać skórkę.

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowy deser z persymoną.

Przygotować galaretkę i rozlać warstwę na spód pucharków (2 pucharków) .Trochę zostanie.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i dodać do jogurtu wymieszanego z cukrem waniliowym.
Nałożyć warstwę jogurtową na stężałą galaretkę.
Owoc kaki obrać ze skórki i zmiksować. Nałożyć na jogurt.
Wierzch posypać ziarenkami granatu.
PS. Mus z kaki po pewnym czasie gęstnieje i można jego warstwę umieścić w środku tęczy bez dodawania żelatyny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gabrysia123 06.12.2014 21:43
Bardzo apetyczny.
Gabi44 06.12.2014 20:13
Śliczny i pyszny deserek.
jola91 06.12.2014 17:45
Na pewno bardzo pyszny
pajbek 06.12.2014 14:52
Wygląda pysznie :-)
marenka 06.12.2014 14:32
Świetny deser:)
AgaS10 06.12.2014 14:23
fajny deserek:)
Sroczka 06.12.2014 13:54
Pyszny deser, zjadłabym trochę.
IwonaDD 06.12.2014 13:50
piękny, kolorowy deser
Aleksandra/Olcia 06.12.2014 12:38
ale kolorowy
stokrotka 06.12.2014 12:12
fajny pomysł na deser
gosia561 06.12.2014 11:44
piękny pomarańcz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak