Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowo mi - ciasto kiślowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kisiel 5 kolorowych
margaryna 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowo mi - ciasto kiślowe

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę, stopniowo dodać cukier i ubijać aż cukier się rozpuści. Dodać proszek do pieczenia i żółtka po czym rozdzielić masę na 5 równych części.
Do każdej dodać inny kolor kiślu, ubić i każdy równomiernie rozłożyć w blaszce keksówce uprzednio nasmarowanej i grubo posypanej tarta bułką.
Piec ok 40 min w piekarniku nagrzanym do 180 st
Ciasto pokroić w kostkę i maczać w polewie czekoladowej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.08.2013 13:25
rewelacja podoba mi się
monisia1977 17.02.2013 13:50
dobre
KasiaK90 17.02.2013 12:36
super
Adamorek 17.02.2013 11:22
ciekawy przepis
Pomocnik 17.02.2013 11:17
pycha
sara1 17.02.2013 11:10
super ciasto
Ola1984 17.02.2013 10:32
Smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak