Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowa galaretka w musie biało-czerwonym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakownie
truskawki 15 sztuka
cukier puder 1 łyżka
śmietana 30% 1/2 szklanka
cukier puder 1/2 łyżeczka
czekolada gorzka 3 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowa galaretka w musie biało-czerwonym

Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do salaterek/szklanek lub silikonowych foremek na muffiny nalewamy jeden kolor galaretki do 1/3 wysokości i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Na tężejącą galaretkę wylewamy kolejny kolor, ponownie pozostawiamy do zastygnięcia. Kiedy druga warstwa stężeje nalewamy kolejną galaretkę i wstawiamy do stężenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy z 1/2 łyżki cukru pudru, ale nie na sztywno. Truskawki (jeśli są mrożone) rozmrażamy i odlewamy wodę. Miksujemy z 1 łyżką cukru pudru na mus. Galaretkę delikatnie wyjmujemy na talerz odcinając delikatnie boki zaokrąglonym nożem lub (jeśli używamy silikonowych foremek) zanurzamy na chwilę we wrzątku. Tęczowe galaretki polewamy przygotowanymi sosami i posypujemy zmrożoną, startą, gorzką czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 25.05.2013 09:58
wygląda ładnie
wiola333 04.05.2013 10:24
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak