Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tawa Tawas Zewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szk typ 500
jajko 2 szt
sól 2 szczypty
masło 2 łyżeczki miękkiego
woda zimna 8 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej do smażenia 500 ml

Porada

Tawa Tawas pochodzi z Boliwii. Są chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Najlepiej smakuja na ciepło.

Przepis i sposób przygotowania na: Tawa Tawas Zewy

Ze składników zagnieść ciasto.
Włożyć je do miski, zakryć ściereczką i zostawić na 10 minut.
Potem z ciasta wałkować ruloniki i ciąć na kawałki tak jak kopytka.
Zostawić na 5 minut a potem smażyć na głębokim oleju na złoty kolor z każdej strony.
Usmażone Tawa Tawas odsączyć na ręczniku papierowym i oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 12.10.2016 18:31
ciekawy przepis
Agnieszka-87-25 12.10.2016 16:47
apetyczne są
Anna133 12.10.2016 14:27
jej wygląda to cudownie !
MonikaW 12.10.2016 12:03
fajne słodkości
Beatris 12.10.2016 10:41
Z chęcią zjadłabym takie na deser, mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak