Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar ze śledzia

5.0
(48)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Przepis na tatar ze śledzia, a do niego ogórek kiszony, jajka na twardo oraz cebulą czerwoną. Przepis dobry na każdą imprezę. 

Składniki:

filety śledziowe 4 sztuki
chleb 3-4 kromki
ogórek kiszony 2-3 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
natka pietruszki 2-3 gałązki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
szczypiorek 1 łyżeczka
borowiki marynowane 6-8 sztuk
koperek świeży 1-2 gałązki
olej 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka

Do dekoracji:

koperek świeży
oliwa
cebula czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzia

Filety śledziowe pokrój w drobne kawałki.

Pokrój w drobną kostkę: ogórek kiszony, cebulę czerwoną, borowiki. Całość dopraw świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.

Dodaj drobno posiekaną zieloną pietruszkę, świeży szczypiorek i musztardę francuską, koperek oraz olej.

Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Użyj ringu do ułożenia warstwami wszystkich składników. Z kromek chleba wykrój koła i ułóż na spodzie.

Na samym końcu udekoruj talerz z tatarem kapeluszami marynowanych borowików, czerwoną cebulką i świeżym koperkiem. Całość skrop oliwą z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak