Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z polędwicy jelenia z cebulką i pestkami dyni

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku
cebula biała 1
pestki dyni 1 łyżka
olej rzepakowy 1/2 łyżeczki
polędwica 35 z jelenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z polędwicy jelenia z cebulką i pestkami dyni

Kroki postępowania

1
Polędwicę z jelenia siekamy wraz z solą. Następnie dodajemy olej rzepakowy. Mieszamy z mięsem.
Krok 1 - Tatar z polędwicy jelenia z cebulką i pestkami dyni foto
2
Z masy na talerzu formujemy owalnego kotleta.
Krok 2 - Tatar z polędwicy jelenia z cebulką i pestkami dyni foto
3
Cebulę ciekamy razem z pestkami dyni.
Krok 3 - Tatar z polędwicy jelenia z cebulką i pestkami dyni foto
4
Tak przygotowanym dodatkiem okraszamy tatara. Smacznego.
Krok 4 - Tatar z polędwicy jelenia z cebulką i pestkami dyni foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 07.11.2013 07:51
jeszcze nie miałam okazji spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak