Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar śledziowo - jabłkowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
jabłko kwaśne 1 sztuka
koper świeży 6 gałązek
śmietana 18 proc 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska ziołowa Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar śledziowo - jabłkowy


1. Śledzie krótko wymoczyć. Jabłko obrać ze skórki.
2. Cebulę, jabłko i śledzie pokroić w drobną kostkę. Jabłko skropić sokiem z cytryny.
3. Wszystko włożyć do miski, dodać posiekany koper, śmietanę, doprawić pieprzem i solą i wymieszać. Wstawić do lodówki.
4. Podawać na liściu sałaty, lub tak jak ja, na kromce ciemnego chleba.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 12.12.2014 07:54
ale apetyczny
migotka28 11.12.2014 23:09
ale pychota:)
Kuchenka 11.12.2014 14:34
ładnie wygląda
Mniam 11.12.2014 11:44
Super podany, ale bym zjadła :)
AgaS10 11.12.2014 11:11
apetyczny tatar:)
IZABELA29 11.12.2014 11:08
świetnie podany
Rysia 11.12.2014 10:55
Taki tatar też lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak