Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar myśliwski z kaparami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 1
polędwica 20 z jelenia
kapary 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar myśliwski z kaparami

Kroki postępowania

1
Polędwicę z jelenia pozbawiamy zewnętrznej błony. Drobno siekamy (możemy pomóc sobie rozdrabniaczem). Zwilżamy ręce i posiekane mięso ubijamy przerzucając z jednej ręki do drugiej kilka razy.
Krok 1 - Tatar myśliwski z kaparami foto
2
Gdy masa będzie zwarta wykładamy na talerz formując spodek z wgłębieniem w środku. Do środka wbijamy żółtko (polecam zielononóżki kuropatwiej lub liliputki).
Krok 2 - Tatar myśliwski z kaparami foto
3
Dookoła posypujemy kaparami i skrapiamy olejem z pestek dyni. Smacznego.
Krok 3 - Tatar myśliwski z kaparami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 25.08.2013 22:32
tatara rzadko pieprzę. A sól jest na kaparach :o)
caralajna 25.08.2013 22:30
bez soli i pieprzu? intrygujące :)
Katarzyna/kate1980 25.08.2013 19:48
jaki fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak