Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z mokrą bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
masło 100 g
żółtko jajek 1 sztuka
cukier 40 g
woda 2 łyżki
szczypta soli
białko 2 sztuki
wiśnie bez pestek 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z mokrą bezą

ze składników zagniatamy ciasto( oprócz białek), wstawiamy do lodówki na 30 min, wyjmujemy, rozkładamy do formy i nakłuwamy widelcem.
zapiekamy 10 min w temp 190 stopni. na ciepłe ciasto układamy wiśnie. ubijamy pianę z białek i układamy na wiśniach. całość zapiekamy 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 05.10.2012 14:21
skusiłabym się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak