Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z kremem budyniowym i mirabelkami.
Kroki postępowania
Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy.
mąka pszenna | typ 500 200 g |
cukier kryształ | 1 łyżka |
masło | 100 g |
żółtko jajek | 1 sztuka |
woda zimna | 1 łyżka |
mleko 3,2% | 250 ml |
ekstrakt waniliowy | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 6 sztuk |
cukier kryształ | 100 g |
mąka pszenna | 25 g |
skrobia kukurydziana | 25 g |
mirabelki | wg uznania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: