Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z ciasta francuskiego z czerwoną cebulą i serem mozzarella

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 250 g
cebula czerwona 2 szt
papryka czerwona 1 szt
pomidorki cherry 8 pomidorków
mozzarella 125 g
tymianek 6-8 gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z ciasta francuskiego z czerwoną cebulą i serem mozzarella

Ciasto francuskie pokroiłem na kwadraty o długości boków ok. 12 cm. Odcięte kawałki i gotowe kwadraty wstawiłem do lodówki na 30 minut.
Schłodzone kwadraty z ciasta ułożyłem na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, brzegi ciasta skropiłem odrobina wody, a z reszty ciasta uformowałem ranty wokół każdego kwadratu.
Cebulę pokroiłem w cząstki, paprykę na połowę, oczyściłem z pestek. Cebulę i paprykę umieściłem na 15 minut na rozgrzanym grillu, zapiekłem, aż skórka zrobiła się miejscami czarna. Paprykę po ostudzeniu obrałem ze skórki, pokroiłem w paski.
Kwadraty ciasta przykryłem folią aluminiową, piekłem 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C. Zdjąłem folię i piekłem jeszcze przez 5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 13.11.2016 19:10
Super wyglądają!
Iwusia 12.11.2016 23:43
wspaniale się prezentują te tarty
cukiereczek 12.11.2016 16:08
taka smaczna przekąska
ilka01 12.11.2016 15:05
pyszności :)
Wiesława1 12.11.2016 13:58
Ciekawe połączenie
Docherro 12.11.2016 11:16
Świetna przekąska:)
Konczi 12.11.2016 09:03
Porywam porcyjkę :) Pysznie!
norweska20 11.11.2016 23:54
smakowite zestawienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak