Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z boczkiem i warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto kruche

margaryna 1/2 kostki
mąka szklanka

Farsz

boczek wędzony
por
jajko 3
papryka czerwona
koncentrat pomidorowy
szczypiorek
pomidory
cebula

Porada

*Do masy jajecznej dodać 15 dag startego żółtego sera. Na koniec posypać tartę szczypiorkiem

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z boczkiem i warzywami

Do miski wsypać mąkę, dodać pokrojoną margarynę, pół łyżeczki soli i 3 łyżki wody. Wszystko zagnieść, uformować kulkę i odstawić na 30-40 minut do lodówki.
W tym czasie pokroić boczek i cebulę w kostkę. Podsmażyć na patelni. Pozostałe warzywa pokroić, pomidorki wcześniej sparzyć i obrać ze skórki. Na chwilę przed końcem smażenia, dorzucić wszystkie warzywa.
200 ml śmietany 18% połączyć z 3 jajkami.
Ciastem wyłożyć formę, zrobić otworki widelcem i wstawić do piekarnika. Piec 20 min w 180 stopniach.
Po wyjęciu posmarować cienko koncentratem i wyłożyć farsz. Zalać masą jajeczną. Wstawić do piekarnika na ok. 15 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 10.08.2014 17:20
apetyczne połączenie
norweska20 10.08.2014 15:44
uwielbiam tarty
gosia1988 10.08.2014 15:12
smakowicie wygląda
Aleksandra/Olcia 10.08.2014 14:04
aż mi w brzuszku zaburczało. mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak