Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta Norweska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka 30 dag
masło 15 dag
margaryna 5 dag
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 4 szt/ ugotowane

Składniki na nadzienie

jeżyny 40 dag/ mogą być mrożone
białko 3 szt.
cukier puder 12,5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta Norweska

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto, następnie włożyć do lodówki na pół godziny.
Krok 1 - Tarta Norweska foto
2
Ciasto wyłożyć do karbowanej formy, podciągnąć brzegi.
Krok 2 - Tarta Norweska foto
3
Podpiec w temperaturze 250 stopni.
Krok 3 - Tarta Norweska foto
4
Owoce posypać kilkoma łyżkami cukru( nie rozgniatać owoców) wyłożyć na przestudzony placek.
Krok 4 - Tarta Norweska foto
5
Białka ubić z resztą cukru, wylać na owoce i zapiec ponownie w piekarniku do zrumienienia. Ciasto podajemy jeszcze ciepłe z lodami waniliowymi.
Krok 5 - Tarta Norweska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 12.04.2015 08:59
smaczny deser
Klausia 10.04.2015 21:26
takiej nie znałam :)
mirosława4 09.04.2015 19:00
to chyba jest tarta czy tatra ? apetycznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak