Przepis i sposób przygotowania na: Tarta migdałowo-gruszkowa
Kroki postępowania
Okragłą formę do tarty o śr 30 cm wysmarować margaryną wylepić schłodzonym ciastem,wylać masę migdałową i ułożyc na cieście pokrojone gruszki.
Smacznego życzę:)
Ciasto: | |
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
woda | 1/2 szklanki |
margaryna | 140 g |
sól | szczypta |
masa | |
migdały | 200 g |
żółtko jajek | 2 sztuki |
białko | 2 sztuki |
cukier drobny | 8 łyżek |
cukier waniliowy | 10 g |
gruszki | 1 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: