Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talarki z ziemniaków na ostro po hiszpańsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej czosnkowy 4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 4 łyżeczki
chili Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku wg.uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg.uznania
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
olej roślinny 1/2 łyżeczki
ziemniaki 3 duże

Porada

Ziemniaczki można podawać z sosem czosnkowym lub sosem śmietankowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Talarki z ziemniaków na ostro po hiszpańsku

Najpierw robimy marynatę :
bierzemy małą miskę i dodajemy do niej olej czosnkowy,pieprz,sól do smaku, chili,papryka ostra oraz zioła prowansalskie i 1/2 oleju roślinnego i wszystko razem mieszamy łyżeczką i wstawiamy do lodówki na 15 min. Następnie bierzemy 3 duże ziemniaki obieramy je i osuszamy . Gdy już osuszymy ziemniaki to kroimy na talarki dowolnej grubości,następnie wyciągamy marynatę i każdego talarka obtaczamy z obu stron w marynacie i kładziemy je na blasze lub tackę (Tackę najpierw smarujemy olejem lub margaryną ) Następnie wkładamy do piekarnika na 190 stopni na ok.20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak