Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szyszki kajmakowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masa kajmakowa 1 puszka (smak orzechowy)
masło 2 łyżki
ryż preparowany 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szyszki kajmakowe

Przygotuj wszystkie składniki potrzebne do przygotowania szyszek. Masę kajmakową wyjmij w puszki. Miękkie masło dokładnie utrzyj z masą kajmakową. Dodaj ryż preparowany. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Z masy uformuj kuleczki wielkości moreli. Szyszki ułóż na talerzu i wstaw na 2 godziny do lodówki, aby stwardniały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 08.12.2014 07:37
wspomnienie dzieciństwa
Niki22 07.12.2014 22:06
pyszne słodkości :)
Mama niejadka 07.12.2014 21:03
smaki dzieciństwa:)
Lucan 07.12.2014 20:45
smak dzieciństwa:)
kornelcia 07.12.2014 20:33
Ryż preparowany mam , a i masę mam ..wiec jutro na deser szyszki. Uwielbiam.
Wiktoria29 07.12.2014 20:11
smak dzieciństwa :)
Krystyna32 07.12.2014 18:05
bardzo lubię
molanka 07.12.2014 16:15
muszą być smaczne
Adamorek 07.12.2014 16:09
z tą masą jeszcze nie jadłem
Joannasz3190 07.12.2014 16:08
Pyszności :)
IwonaDD 07.12.2014 15:40
fajne szyszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak