Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka wieprzowa w gożdzikowym klimacie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
Goździki całe Prymat 0.5 opakwania
miód 2 łyzki
oliwa 3 łyzki
przyprawy 1 łyzeczka
ziemniaki młode 700 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka wieprzowa w gożdzikowym klimacie

Kroki postępowania

1
Szynkę wieprzową myjemy, osuszamy i nacinamy nożem- robimy wgłębienia na umieszczenie goździków.
Krok 1 - Szynka wieprzowa w gożdzikowym klimacie foto
2
W nacięcia wsadzamy goździki- mocno je dopychając.
Krok 2 - Szynka wieprzowa w gożdzikowym klimacie foto
3
W miseczce łączymy miód, oliwę oraz przyprawę: Zioła Małgosi. Łączymy składniki.
Krok 3 - Szynka wieprzowa w gożdzikowym klimacie foto
5
Marynatę nakładamy na mięso i wsadzamy do lodówki na 3 godziny.
Krok 4 - Szynka wieprzowa w gożdzikowym klimacie foto
6
Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Obok mięsa układamy obrane młode ziemniaki.
Krok 5 - Szynka wieprzowa w gożdzikowym klimacie foto
7
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach. Upieczone mięso dzielimy na plastry i serwujemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką. Smacznego:)
Krok 6 - Szynka wieprzowa w gożdzikowym klimacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stan2401 22.07.2014 11:12
dobre danie
Wiktoria29 22.07.2014 09:53
to musi być pyszne
gosia56 22.07.2014 09:46
na pewno pyszne mięsko;)
Anna169Hosz 22.07.2014 07:15
Takie klimaty mi odpowiadają :)
fotoviderek 22.07.2014 07:13
Świetna szyneczka :)
gosia1988 22.07.2014 06:59
lubię taką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak