Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie spaghetti z pomidorkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Kuchnia włoska jest prosta, jednocześnie pełna smaków. Te 20 minut przy garach jest dosłownie ucztą dla podniebienia. Poezją kulinarną, gdzie produkty piszą „wiersze”, a aromaty wydobywające się podczas gotowania, nadają potrawie sensu.

Składniki:

Składniki:

spaghetti 250 gramów
oliwa 50 mililitrów
ząbki czosnku 2 sztuki
pomidorki koktajlowe 250 gramów
kapary 1 łyżka
czarne oliwki Smak 1 garść
parmezan starty 0.5 szklanki
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie spaghetti z pomidorkami

Makaron gotujemy al dente.

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek, po chwili kapary, oliwki i pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe.

Smażymy przez kilka minut, aż pomidorki puszczą sok.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Do pomidorków dodajemy makaron, dokładnie mieszamy.

Podajemy z posiekaną natką i startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 05.05.2020 11:35
Bardzo smaczny obiadek : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak