Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie Risotto

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 0,3 kg
ryż do risotto 0,2 kg
cebula biała 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
pomidor 2 szt
ogórek konserwowy 4 szt
woda letnia 200 ml
olej do smażenia
sól do smaku
bulion 1 kostka
ser gouda 0,15 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie Risotto

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Kiełbasę pokroić w plastry, dodać do smażącej się cebuli, smażyć razem przez kilka minut.
Krok 1 - Szybkie Risotto foto
2
Do podsmażonych składników dodać ryż, prażyć kilka sekund.
Krok 2 - Szybkie Risotto foto
3
Zalać wodą, przyprawić, dodać kostkę bulionową, zagotować.
Krok 3 - Szybkie Risotto foto
4
Doprowadzić do odparowania całej wody, gdy to nastąpi dodać do potrawy odsączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę pomidory i ogórki oraz starty na tarce żółty ser. Wymieszać i podawać.
Krok 4 - Szybkie Risotto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nutellla 01.10.2013 19:29
pyszności :)
Jadwiga/Jaga85 01.10.2013 19:18
Nie tylko szybkie, ale i pyszne!
LoLa 01.10.2013 19:15
mniam mniam
dodi 01.10.2013 18:25
smakowite!!
Konczi 01.10.2013 18:07
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak