Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie delicje z żelkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

żelki 100 gram
biszkopty okrągłe 10-12 sztuk

Polewa

czekolada 40-50 gram
śmietana kremówka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie delicje z żelkami

Żelki rozpuścić w garnku z grubym dnem (szybko tężeją, masa jest dość klejąca i ciągliwa).
Czekoladę roztopić z dodatkiem śmietanki.
Biszkopty rozłożyć na płaskiej powierzchni i na każdym ciastku ułożyć po 1 łyżeczce masy żelkowej.
Po kilku minutach - polać płynną czekoladą.
Udekorować wg uznania.
(Użyłam posypki cukrowej, startej czekolady oraz zmielonych orzeszków.)
Odstawić do całkowitego zastygnięcia polewy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 18:24
super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak