Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasteczka drożdżowe z nutą cynamonu i z nadzieniem z aronii.
Piekarnik z termoobiegiem - ustawić temperaturę 200 stopni C.
Zmiksować masło i jajko.
W oddzielnej misce wymieszać drożdże z mlekiem i cukrem.
Połączyć ze sobą wszystkie składniki, dodać cynamon i mąkę i zagnieść ciasto.
Podczas wałkowania podsypywać ciasto i stolnicę mąką.
Wycinać kółka. W połowie z nich wyciąć mniejsze kółko. Te z dziurką nakładać na te całe i nałożyć na nie nadzienie.
Z pozostałego ciasta uformować małe wałeczki i ułożyć je na ciastkach.
Gotowe ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez około 15 minut – aż uzyskają złoty kolor.
Po upieczeniu posypać np cukrem pudrem.