Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki wiórkowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 szklanki
jajko 3 sztuki
mąka pszenna 2 szklanki
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kwaśna śmietana 200 ml
słodka śmietana 200 ml
wiórki kokosowe 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: szybki wiórkowiec

1. Szklankę cukru mieszamy z jajkami.
2. Dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia oraz kwaśną śmietanę.
3. Wylewamy masę na blachę i posypujemy wiórkami kokosowymi wymieszanymi z 0,5 szklanki cukru.
4. Pieczemy w 200'C. Po 20 minutach wyjmujemy ciasto i polewamy słodką śmietaną, wkładamy do wyłączonego piekarnika i czekamy aż ostygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 17.01.2013 20:14
fantastyczny przepis na niespodziewanych gości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak