Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sztuka mięsa po włosku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dag
kostka rosołowa 2 szt
ser żółty 5 dag/starty
sól do smaku
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sztuka mięsa po włosku

Wykonanie:
Mięso opłukać, pokroić i ugotować na bazie kostek rosołowych, po czym ostudzić. Następnie rozmącić jajka i posolić. Bułkę tartą wymieszać z startym serem. Kawałki mięsa maczać w jajku, obtaczać w przygotowanej panierce. Smażyć na maśle z obu stron na lekko złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 03.03.2016 08:54
pyszne mniam
kd045 03.03.2016 07:19
Bardzo fajny przepis
UrszulaS 02.03.2016 19:43
super pomysł!
Róża1 02.03.2016 18:55
bardzo pyszne mięsko !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak