Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 500 gram
cebula biała 2 szt
szpinak świeży lub mrożony 450 gram
śmietana 30% 200 ml
serek topiony 1 szt
przyprawa uniwersalna do smaku
wędlina 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak w śmietanie

Makaron gotujemy al dente. Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy, następnie dodajemy do niej wędlinę pokrojoną w kostkę. Szpinak świeży umyty kroimy i wsypujemy na rozgrzany tłuszcz; /mrożony podgrzewamy na małym ogniu/. Do szpinaku dodajemy ugotowany i odcedzony makaron, wędlinę z cebulą. Wszystko mieszamy i zagotowujemy. Wlewamy śmietanę i serek topiony. Jak serek się rozpuści doprawiamy do smaku Vegettą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga123 25.06.2013 18:45
szpinak i śmietana, a jemy to z makaronem. Lubię krótkie nazwy. Jak nie smakuje to nie, ale nie musisz się czepiać nazw moich potraw.
SmacznaPyza 25.06.2013 11:49
ale nazwa jest "szpinak w śmietanie" a nie "makaron ze szpinakiem i śmietaną" ?
Aga123 24.06.2013 20:50
makaronu jest 500 g a śmietany 200 ml + serek topiony. Ma być to obiad a nie sos szpinakowy.
SmacznaPyza 24.06.2013 20:48
miał być szpinak w śmietanie a tymczasem głównym składnikiem dania jest makaron...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak