Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z sosem holenderskim

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 500 g
żółtko jajek 3 szt
sok z cytryny 1 łyżka
masło 100 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z sosem holenderskim

Odciąć zdrewniałe końce szparagom. Przepłukać pod bieżącą wodą, zwłaszcza główki. Ugotować w osolonej wodzie lub na parze. Uważając, aby nie rozgotować. Wystarczy ok 7min. SOS: żółtka utrzeć z sokiem z cytryny, aż będą puszyste. Przyprawić solą i pieprzem. Masło rozpuścić i gorące wlewać powoli do żółtek. Cały czas ucierając. Umieścić całość nad kąpielą wodną i ucierać do momentu, kiedy sos zgęstnieje. Sosem polać po ugotowanych szparagach. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.08.2015 18:59
zawsze dobre.
Laila2786 25.06.2014 16:48
pyszności aż ślinka cieknie
Pani Domu 23.06.2014 12:57
smaczne danie
IwonaDD 23.06.2014 10:23
pyszna klasyka!
bhb8 23.06.2014 00:28
lubię szparagi jako dodatek do obiadu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak