Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak w egzotycznym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczupak 4 filety
sól
pieprz
sok z cytryny
masło 1 łyżka
pędy bambusa 100 g
cebula
ząbek czosnku
śmietana 1/2 szklanki
grzyby suszone 5 g
kapary 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak w egzotycznym sosie

Namoczyć grzyby. Szczupaka zamarynować w soku z cytryny, soli, pieprzu i odstawić na 1,5 godz. Następnie obtoczyć w mące i smażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać masło.
W między czasie na drugiej patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem i dodajemy namoczone grzyby, przelane wrzątkiem. Poddusić wszystko, dołożyć pędy bambusa i kapary. Mieszamy przez około 2 min. i dolewamy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem i prużymy aby sos zgęstniał. Podawać z risotto lub z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak