Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 -5 łyżek
wiórki kokosowe 4-5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowej

Kroki postępowania

1
Pierś kurczaka dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Nastepnie pokroić pierś w duże kostki. Doprawić solą i pieprzem. Do miseczki wsypać wiórki kokosowe i bulkę tartą, wymieszać. Jajka roztrzepać widelcem. Kawałki mięsa nabić na patyczki do szaszłyków, następnie panierowć w jajku i w wiórkach z bułką tartą.
Krok 1 - Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowej foto
2
Smażyć na niezbyt gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Zdjąć szaszłyki z patelni, można odłozyć papierowy ręcznik, by dsączyć nadmiar tłuszczu.
Krok 2 - Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowej foto
3
Smacznego.
Krok 3 - Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 03.09.2013 22:17
pycha szaszłyki
Bożena6 03.09.2013 20:39
Ja też takich jeszcze nie jadłam.
agnieszka214 03.09.2013 20:13
bardzo fajnie wygladaja
Renata9 03.09.2013 20:09
pyszne szaszłyki, w panierce kokosowej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak