Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki w marynacie wiśniowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szaszłyki

pierś z kurczaka 300 g
papryka zielona 1/2 szt
wiśnie 20 szt
olej 10 ml

marynata

olej sezamowy 1 łyżka
sos ostrygowy 1 łyżka
wiśnie 1 garść
trawa cytrynowa 1 łyżeczka
sól do smaku
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki w marynacie wiśniowej

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i pokroić w paseczki. Dodać olej sezamowy i sos ostrygowy.
Krok 1 - Szaszłyki w marynacie wiśniowej foto
2
Dodać wydrylowane wiśnie, trawę cytrynową, posiekany ząbek czosnku. Doprawić do smaku szczypta soli. Wymieszać i odstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Krok 2 - Szaszłyki w marynacie wiśniowej foto
3
Paprykę pokroić w kwadraty. Na długi patyczek nabijać kawałek mięsa i przekładać go papryką oraz wiśniami.
Krok 3 - Szaszłyki w marynacie wiśniowej foto
4
Grillować standardowo - mały ogień i żar - o 15-20 minut. Od czasu do czasu spryskiwać olejem.
Krok 4 - Szaszłyki w marynacie wiśniowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 27.07.2014 11:10
ciekawe połączenie
Krystyna32 27.07.2014 09:46
bardzo pyszne
caralajna 27.07.2014 08:59
fanie wyglądają takie wężyki
Lidzia 27.07.2014 08:36
Z wiśniami jeszcze nie jadłam.
berys18 27.07.2014 08:11
na pewno smaczne
Anna133 27.07.2014 05:29
proste pyszne szaszłyczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak