Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarpaniec

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostki
mąka 3 szkl
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szkl
śmietana 3 łyżki
jabłka 1 kg
kisiel 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szarpaniec

CIASTO: do miski dać margarynę , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier, kwaśną śmietanę i żółtka. Wszystko dokładnie wyrobić na ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na brytfannę wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą podzielić na dwie cześć i do jednej dodać kakao wyrobić ciasto. Na to wyłożyć jabłka podsmażone . Z białek ubić pianę i dodać cukier i kisiel i ubijając aż piana zrobi się różowa.Dwa ciasta ciemny i zółty skubać i wrzucać na pianę piec ok 50 minut w temp 180*c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.12.2013 16:59
podoba mi się to ciasto
Róża1 05.10.2013 10:41
bardzo smaczne.
Neetka90 09.02.2013 11:33
fajnie ci to wyszło
Ania28 05.02.2013 11:48
takiego nie jadłam
gosia56 05.02.2013 11:32
super
rafał4 05.02.2013 11:13
ładne
Laila2786 05.02.2013 10:52
fajne ciacho
gosia47-47 05.02.2013 10:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak