Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka bez pieczeniaa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłek kwaśnych 1 kg
galaretki morelowej 2 op
cukru 15 dag
kremówki 200 ml
rodzynek 5 dag
migdałów 5 dag
sok z cytryny
Goździki całe Prymat
Biszkopt 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka bez pieczeniaa

Ze szklanki wody, cukru, kilku goździków i soku z cytryny ugotować syrop. Jabłka obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Włożyć do syropu, gotować 5 minut. Wyjąć, osączyć. Z syropu wyjąć goździki, dolać 1,5 szklanki wrzątku, wsypać galaretki i wymieszać. Gdy galaretka zacznie tężeć, dodać 1/2kremówki, jabłka, rodzynki i posiekane migdały. Do wyłożonej pergaminem tortownicy nakładać na przemian warstwy masy jabłkowej i biszkoptów. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka stężeje, wyjąć i udekorować bitą śmietaną, biszkoptami i jabłkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak