Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka babuni

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1 kostka
jajko 1 szt
olejek waniliowy 5 kropli
jabłka 2 kg
cukier waniliowy 1 opak
budyń waniliowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka babuni

Kroki postępowania

1
Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do nich budyn ( w proszku) i cukier waniliowy.Mieszamy.
Ciasto: Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części.Jedna z części ciasta zawijamy w folie aluminiowa i wkładamy na 15 minut do zamrażalki.Druga cześć ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nim dno wcześniej wysmarowanej tłuszczem foremki. Nakłuwamy widelcem.
Krok 1 - Szarlotka babuni foto
2
Na ciasto wykładamy jabłka.
Krok 2 - Szarlotka babuni foto
3
Na jabłka, ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto z zamrażalki.
Krok 3 - Szarlotka babuni foto
4
Ciasto pieczemy ok 40 -45 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 4 - Szarlotka babuni foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 27.02.2014 08:21
smakowite ciasto
monisia1977 14.02.2014 11:57
fajne ciacho
Rafał10 14.02.2014 11:23
pyszności :D Dla mnie idealnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak