Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syta zupa paprykowo pomidorowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 0,5 szt
masło 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
oregano
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
pomidory krojone z puszki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
makaron drobne kluseczki 100g

Przepis i sposób przygotowania na: Syta zupa paprykowo pomidorowa

Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy na niej pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z cebulą, gdy się zrumieni przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i wrzucamy do niej pokrojone papryki czerwoną i zieloną w kostkę. Gotujemy 10 min, doprawiamy solą, pieprzem, chili i oregano, wlewamy pomidory z puszki mieszamy naszą zupę, przed końcem gotowania wsypujemy drobny makaron, gotujemy go w zupie 3 min, po czym całą zupę ściągamy z palnika, aby kluseczki się nie rozgotowały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 27.06.2014 19:07
szybka i smaczna
w mojej kuchni 17.06.2014 17:30
takie zupy bardzo lubię..
Lidzia 17.06.2014 16:03
Fajna, podoba mi się.
jasiek 17.06.2014 15:46
bardzo jest ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak